Кариера

ТЕРМАЛИФТ ви нуди можности за професионален развој во една возбудлива средина ориентирана кон иднината. Позитивните прегледи во редовните анкети на вработените го потврдуваат тоа. Дознајте повеќе за она што нè прави привлечен работодавач.

Како брзорастечка и меѓународно ориентирана компанија, нудиме перспективи и многу можности за развој. Нашите вработени се движечката сила зад нашиот успех во индустријата за управување со материјали. Ова се однесува како за Менаџментот така и за Техничкиот персонал.

ТЕРМАЛИФТ има многу да понуди, без разлика дали во сервис, дистрибуцијата, развојот, продажбата или во нашата администрација, имаме позиции за секого.

Мисија

Да сме препознаени како прв избор на сите потрошувачи кои имаат потреба за управување со материјали и решенија за складирање на истите, нудејки иновативни производи и квалитетен сервис кој дава додатна вредност на нашите партнери.

Почитување на околината, амбиции и очекување на вработените и нашите партнери, со константна желба за напредок.

Сектори

Во „Термалифт ДД“ моментално има околу 70 вработени, кои работат во следните сектори:

менаџмент

продажба

маркетинг

финансии

сервис

одржување

транспорт

Огласи

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови. 

Има потреба да вработи: 

MEХАНИЧАР 

Задачи: 

•Изведува механичарски работи потребни за репарација и поправка на машини –вилушкари, утоварувачи, подвижни платформи и сл. градежи машини во работилница или на терен.
•Поправка на мотори од вилушкари, робокопачи и сл. градежни машини.
•Попоравка и сервис на кран и на санка за дигање, заден трап, менувач, диференцијал, кочници, хидраулика, плински уред и сл.
•Ја организираат работата со полуквалификувани и неквалификувани работници - помошници.
•Периодични сервиси на терен низ Македонија. Интервенции како: редовен сервис, контрола, ситни поправки на мотор, хидраулика, управување, кочници и сл.
•Го следи технолошкиот процес на доработка , поправка или сервис на машините
•Одговорен за реализација на предвидената динамика, квалитет и квантитет според зададеното
•Одговорен за задолжените алати ,опрема и машини за работи и за истите лично се грижи.
•Одржување на работната средина и хигиена на локација на која ги извршува работните задачи. 

Потребно:
•Искуство во автомеханика
•Способност за работа под притисок и конструктивно решавање на работни предизвици
•Спремност за превземање на одговорност
•Амбициозен и натпреварувачки дух
•Тимска работа
•Возачка дозвола – Б категорија


Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk ili na www.termalift.com.mk

Компанијата се наоѓа во КУМАНОВОПовеќе

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.

Има потреба да вработи:

ЕЛЕКТРИЧАР/ЕЛЕКТОНИЧАР


Задачи:

Изведува електричарски  работи потребни за репарација и поправка на машини–вилушкари, утоварувачи, подвижни платформи и сл. градежни машини во работилница или на терен.

Поправка на електро мотори од вилушкари, ровокопачи и сл. градежни машини.

Ја организираат работата со полуквалификувани и неквалификувани работници.

Периодични сервиси на терен низ Македонија. Интервенции како: редовен сервис, контрола, ситни поправки на мотор, хидраулика, управување и сл.

Го следи технолошкиот процес на доработка , поправка или сервис на машините

Директно е одговорен за реализација на предвидената динамика квалитет и квантитет на ниво на дневно производство.

Ја организираат работата со полуквалификувани и неквалификувани работници - помошници.

Периодични сервиси на терен низ Македонија. Интервенции како: редовен сервис, контрола, ситни поправки на мотор, хидраулика, управување, кочници и сл.

Го следи технолошкиот процес на доработка , поправка или сервис на машините

Одговорен за реализација на предвидената динамика, квалитет и квантитет според зададеното

Одговорен за задолжените алати ,опрема и машини за работи и за истите лично се грижи.

Одржување на работната средина и хигиена на локација  на која  ги  извршува работните задачи.


Потребно: 

Искуство во Автоелектрика - Електроника

Високо развиени oрганизациони и комуникациски способности

Способност за работа под притисок и конструктивно решавање на работни предизвици

Спремност за превземање на одговорност

Проактивно размислување, амбициозен и натпреварувачки дух

Тимска работа

Возачка дозвола – Б категорија


Компанијата нуди: 

  • Плата од 31.000 до 41.000 во зависност од покажаниот резултати. (Платата е пониска за времетраење на обуката)
  • Платата можно е да биде и повисока од 41.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и посветеноста.
  • Неопределено вработување со почетен пробен период.
  • Обуки и тренинзи во областа која работи.
  • Модерни, Високо квалитетни услови за работа.
  • Годишни рекреативни семинари со комапнијата.


Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk ili na www.termalift.com.mk

Компанијата се наоѓа во КУМАНОВОПовеќе

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.

Има потреба да вработи:

МАШИНСКИ ИНЖИНЕР

Опис на работно место:

Организирање на работа и процеси во работилница

Изготвување и Задавање на задачи на вработени во работилница

Контрола на задачите, процесите и вработените во работилница

Одржување на ред и контрола на хигиена во работилница

Организирање на тренинзи и унапредување на знаење на подредените

Асистирање и помош на вработените во работилница

Комуникација и мотивација на вработените во работилница

Изнаоѓање решенија за сложени проблеми

Изготвување на прегледни и графички средени извештаи и нивно презентирање кај надредените

Воведување на нови процеси и стратегии за подобрување на работата во работилница и вработените

Поставеност во организација:
• Директно одговара на Генералниот Менаџер (Директор)
• Раководи со тим од 15 луѓе (Авто-Механичари, Авто-Електричари, Авто-Лакери, Бравари)

Знаења:
• Индустриски машини (вилушкари, подвижни платформи и сл.) со нивни компоненти (Механика, Хидраулика, Електрика и сл.)
• Менаџирање и контролирање на вработени (подредени)

Вештини:
• Англиски јазик
• Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Outlook)

Потребно:
• Искуство во областа на механика, сервисирање и организирање од минимум 2 години – Автомобили и индустриски машини
• Високо развиени oрганизациони, комуникациски и лидерски способности
• Способност за работа под притисок и конструктивно решавање на работни предизвици
• Спремност за превземање на одговорност
• Тимска работа
• Пожелно работно искуство во менаџирање во слични идустриски гранки или
• Возачка дозвола – Б категорија

Компанијата нуди

Плата од 49.000 до 61.000 во зависност од покажаниот резултати. (Платата е пониска за времетраење на обуката)

Платата можно е да биде и повисока од 61.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и посветеноста.

Можност за унапредување во “Директор за пост-продажба” со плата над 92.000 денари

Неопределено вработување со почетен пробен период.

Обуки и тренинзи во областа која работи.

Модерни, Високо квалитетни услови за работа.

Платени патни трошкови.

Годишни рекреативни семинари со комапнијата.

Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации

СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ

Напомена:

САМО апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани.

Апликациите без назнака за кое работно место аплицираат НЕМА да бидат разгледани!

Компанијата се наоѓа во Куманово

Дневно работно време е претпладне, од 08.30 до 16.30 часот, од понеделник до петок и сабота од 8Ч30 до 15:00

ТЕРМАЛИФТ Куманово е секогаш отворена за соработка со кандидати кои се вредни ентузијасти и сакаат да работат со тим кој секогаш е спремен за нови предизвици во иновативна и динамична околина.

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mkПовеќе

Аплицирај

Работна позиција *
Прикачете CV
Лични информации

Образование

Работно искуство
Останати квалификации и способности
Социјални вештини

ПРОЦЕС НА РЕПАРАЦИЈА

ГАРАНЦИЈА 6 МЕСЕЦИ / 400 РАБОТНИ СААТИ

Прием Контрола
Репарација Контрола
Лимарија и фарбање Контрола
Изложбен салон Контрола
Испорака

БРЕНДОВИ

Toyota
Mitsubishi
Komatsu
Nissan
TCM
Linde
Caterpillar
BT
Shinko
Sumitomo-Yale
Baumann
Genie
JLG
Skyjack